Ofera-i posibilitatea copilului tau sa incerce dimensiuni noi

In ziua de astazi datorita diversitatii, copilul tinde sa se plictiseasca foarte usor, mai ales ca tehnologia ii ofera posibilitati multiple.

De la diverse jocuri, la diverse site-uri de socializare lucrurile s-au schimbat covarsitor, iar de cele mai multe ori provocarile dar si stimularea acestora constanta devine o nuca tare pentru parinti.

Cum am putea sa oferim micutului nostru stimulare cognitiva continua dar si un mediu in care sa se desfasoare asa cum el isi doreste, la cei mai buni parametrii de performanta?

Orientarea spre domeniul roboticii este prioritara pentru a-i stimula adecvat si a le mari campul imaginativ.

Sa presupunem ca aveti un copil foarte inventiv, care la scoala nu se poate exprima asa cum isi doreste.

Intr-un atelier de robotica o poate face, iar ideile sale sunt apreciate la cote maxime!

Aici se va invata cum trebuie construit un robot de la A la Z, cum se opereaza cu diverse softuri si cum se poate asambla manual un astfel de robot.

Mai mult, se va invata cum se poate masura cu instrumente de inalta precizie, cum se pot folosi diverse cablaje si cum se pot interconecta diversi senzori intre ei pentru un control si o functionare optima a unui robot, lucru care cu siguranta va starni curiozitatea tuturor copiilor.

Mai mult, de la primele ateliere se pune foarte mult accent pe lucrul de pe propriul dispozitiv portabil, iar in ziua de astazi cu toti stim ca cei mici, trecuti de varsta de 6 ani au in dotare un astfel de dispozitiv, pentru filme, jocuri sau vorba cu prietenii pe internet.

Daca in trecut aceste lucruri nu erau posibile, acum tehnologia a avansat iar micutii se maturizeaza mai repede si au acces la informatie si lucruri de ultima ora.

De ce sa nu ii dam posibilitatea sa se afirme asa cum doreste, sa se laude la prietenii lui cu inventiile facute si mai mult sa cunoasca persoane noi cu care ar putea ramane prieten peste ani?

Accesand mediul virtual, vom putea observa ca astfel de cursuri sunt la indemana noastra atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere temporal.

Insa provocarile nu se opresc aici, iar accesoriile lego intra si ele in repertoriul unui curs de robotica impreuna cu diverse softuri educative care sa starneasca si mai mult atentia copiilor.

Oferindu-le ceva nou cu siguranta vom avea posibilitatea atat sa-i testam potentialul cat si sa-i vedem nivelul de ingeniozitate, lucru care cu siguranta va cantari decisiv atat la aceasta varsta cat si pe viitor, dezvoltandu-l armonios si facandu-l sa aibe incredere in sine tot mai mare.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.