Stimularea cognitiva continua in randul copiilor este adecvata pentru un progres pe masura

De multe ori parintii se lovesc des de provocarea de a le gasi noi intrebuintari copiiilor, mai ales ca la o varsta frageda acestia emana o energie debordanta pentru orice fel de activitati sau lucruri noi.

De multe ori acestia nu sunt pusi in valoare asa cum isi doresc la scoala, iar exteriorizarea in fata parintilor arata cu desavarsire acest lucru si de aceea trebuie sa le gasim provocari noi pentru a-i stimula continuu si a le reda sentimentul de utilitate.

Insa ce am putea gasi la o varsta frageda, care sa-i stimuleze adecvat si sa le redea placerea sa-si arate cele mai bune laturi ale lor?

Cu toti stim ca in secolul 21, majoritatea copiilor sunt pasionati de tehnologie, iar acest lucru ar imbina doua elemente dintr-o singura lovitura!

Pe deoparte i-am pune sa lucreze si sa interactioneze pe un dispozitiv portabil, lucru care ii va reda o placere si mai mare.

Pe de alta parte, dexteritatea ii va fi pusa la incercare de un robot, indiferent ca se afla la o varsta mica sau la una ceva mai inaintata.

Profesorii sunt special pregatiti pentru lucrul cu diversi copii, de diferite personalitati, etnii, clase sociale, iar rabdarea este de departe un atuu al lor atunci cand vine vorba de explicarea termenilor tehnici.

In plus, vor invata cum sa-si canalizeze energia sa rezolve sarcini complexe, totul sub forma de jocuri, imagini interactive sau cuburi lego, ele nelipsind din angrenajul unui astfel de curs.

Atunci cand vine vorba de activitati extracurriculare,  un curs de robotica poate raspunde cu brio nevoilor tuturor copiilor, iar pe viitor apelarea la un astfel de curs ar putea fi benefica, atat in orientarea spatiala, cat si in gandirea logico-matematica sau dezvoltarea acestuia ca persoana.

Parintii ar trebui sa-si duca copiii la astfel de cursuri care le pot starni curiozitatea, dar ii pot face sa arate si cea mai buna varianta a lor, mai ales ca nu se pune problema rigiditatii, ci totul este facut interactiv, pe placul acestora.

De la diverse imagini colorate, la diverse jocuri, softuri interactive, dar si roboti de ultima generatie, aceasta este provocarea care o propune un curs de robotica.

Dar poate nu ne-am imaginat, insa la o varsta ceva mai mare, un copil la un astfel de curs invata cum sa personalizeze un robot si cum sa-i adauge functii noi, iar kitul robotului poate ramane chiar la el dupa terminarea cursului!

Alegerea sta in mainile noastre, dar daca vrem  ceva inovativ cu siguranta orientarea spre astfel de cursuri trebuie sa fie prioritara!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.