Robotul actor

Pe masura ce timpul trece, vom vedea ca din ce in ce mai multe joburi inlocuite de roboti. In Japonia, un robot-actor joaca intr-o piesa de teatru. Acest robot a jucat in premiera intr-o piesa de teatru in Osaka. Robotelul a fost programat sa redea cateva replici, interactionand cu actorii din jur. Piesa s-a jucat la Universitatea din Osaka, fiind prima piesa din istorie care este jucata atat de oameni, cat si de roboti.

Scenaristul piesei respective, spune despre aceasta ca pune o serie de dileme in ceea ce priveste relatiille dintre tehnologie si umanitate. Piesa de teatru este intitulata Hataraki Watashi, semnificand Eu, muncitor. Aceasta este centrata pe un cuplu de tineri care detin doi roboti de casa. Unul dintre acesti roboti isi pierde motivatia de a munci. Actiunea piesei de teatru se petrece in viitorul apropiat, iar robotul se plange ca este fortat sa execute niste sarcini plictisitoare, dar si nedemne. Robotul vorbeste cu oamenii despre rolul sau in viata lor. Piesa este destul de scurta, dar o versiune mai lunga a ei va fi realizata curand. Acest robot a fost special conceput pentru a-si juca rolul in piesa. Numele robotelului este Wakamaru.

Acesta este produs de firma Mitsubishi, iar softul care ii permite sa joace teatru a fost creat la Universitatea din Osaka. Softul robotelului a fost creat pe parcusrul a doua luni. Initial, robotelul a fost creat pentru a servi ca secretara si robot de casa. S-ar putea ca pe viitor, acest robotel sa ajunga sa dea autografe sau sa incerce sa evite paparazzi. In ziua de azi, se pare ca tot mai multi roboti incep sa apara pe piata. Se spune despre acesti roboti ca vor ajunge in final sa inlocuiasca din ce in ce mai multe joburi, iar acest lucru, desi pare ca ar fi unul benefic, in special pentru conducatorii companiilor, nu ar fi prea benefic pentru angajati. Unele joburi ar putea chiar disparea pentru ca robotii ajung sa inlocuiasca angajatii.

Robotelul actor este unul dintre acesti roboti. Nu se stie cu siguranta cand vor ajunge robotii sa inlocuiasca slujbele oamenilor, dar in momentul de fata, se pare ca acestia ajung sa aiba un impact din ce in ce mai mare asupra pietei. Ramane de vazut cum vor afecta robotii job-urile oamenilor in viitor si care va fi impactul acestora in vietile noastre de zi cu zi.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.