Roboti care scriu articole de presa

Nu este de mirare ca un numar din ce in ce mai mare de roboti incepe sa inlocuiasca job-urile oamenilor. Aceasta tendinta va continua si in perioada urmatoare, robotii devenind din ce in ce mai utili in multe industrii. Spre exemplu, cea mai mare agentie de stiri din lume va folosi roboti pentru a redacta articole de presa.

Acestia vor reusi sa scrie de 15 ori mai multe materiale decat sunt capabili oamenii sa o faca. Associated Press se va folosi de roboti pentru a redacta unele materiale de presa, in special in zona de business. Cei de la aceasta agentie de presa spera ca in luna iulie vor reusi sa introduca o tehnologie automatizata care va permite publicarea mai multor stiri din sfera business si a unui numar mare de rapoarte privind veniturile unei anumite companii. Vicepresedintele Associated Press, Lou Ferrara este de parere ca robotii vor fi capabili sa produca 4.400 de materiale in timpul in care reporterii agentiei ar fi creat doar 300 de stiri din domeniul business.

Un prim impact al acestei tehnologii va fi faptul ca locurile de munca din domeniul jurnalistic se vor reduce. Agentia spune ca jurnalistii se vor concentra pe a scrie articole prin care vor explica ce reprezinta aceste cifre pentru oamenii de rand. Ei se vor ocupa si cu gasirea trendurilor, dar si cu unele stiri in exclusivitate pe care le pot publica in momentul aparitiei rapoartelor financiare. Conform vicepresedintelui Associated Press, aceasta noua tehnologie ii va face pe angajati sa fie mai liberi sa faca jurnalism si sa se ocupe mult mai putin de prelucrarea datelor.

El spune ca nu este vorba despre eliminarea locurilor de munca si nu urmareste acest lucru prin introducerea jurnalistilor roboti. Multi dintre angajatii companiei au fost receptivi cu privire la noile schimbari si la discurtiile pe care conducatorii Associated Press le-au purtat cu ei de-a lungul timpului. In momentul de fata, cel putin in sectorul media, robotii au devenit din ce in ce mai raspanditi. Japonia chiar a creat primul prezentator de stiri robot, capabil sa citeasca stirile fara a se incurca. In luna martie, un breaking news a aparut in publicatia Los Angeles Times. Acest breaking news, avand drept cauza un seism care a zguduit California, a fost scris de un robot pe baza unui algoritm prestabilit. Los Angeles Times a fost primul ziar care a publicat un articol despre seismul din California.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.