Robotul care iti face temele

In era in care robotii incep deja sa inlocuiasca multe locuri de munca, tocmai a fost inventat robotul capabil sa scrie temele la matematica. Doi tineri din Statele Unite au inventat acest robot. Este vorba despre Christopher Yan si Derek He. Acestia au construit un robot capabil sa rezolve ecuatii matematice. Pe langa acest lucru, robotul este capabil sa scrie pe hartie, imitand la perfectie scrisul eleveului.

Nu este o noutate faptul ca robotii devin din ce in ce mai complexi, iar tehnologia avanseaza foarte mult pe zi ce trece. Proiectul celor doi, intitulat Homework Help a castigat chiar si un premiu. Este vorba despre premiile Penn Apps, una dintre cele mai cunoscute competitii pentru pasionatii de tehnologie din toata lumea. Aceasta competitie este organizata de Universitatea din Pennsylvania. Dispozitivul are in dotare o camera si un program de computer care reuseste sa desluseasca tainele problemelor elementare de matematica. Programul le rezolva, dupa care robotul redacteaza raspunsurile la probleme folosindu-se de un pix, prin intermediul sistemului mecanizat. Acesta dispune de un astfel de sistem pentru a fi capabil sa redacteze temele elevilor. Un alt avantaj al acestui robot este ca masoara distantele dintre caracterele scrisului elevului, fiind capabil sa-l imite.

Nici un profesor nu-si va da seama ca un robot a scris tema unui elev. Acetia vor considera ca elevii sunt singurii responsabili pentru temele lor. Tehnologia robotilor este intr-o continua ascensiune, iar acest lucru se vede pe masura ce trece timpul, mai ales din prisma faptului ca aceasta avanseaza destul de mult si ajunge sa inlocuiasca anumite procese care pana acum erau efectuate doar de oameni. Robotii vor deveni cat de curand o parte foarte importanta a vietii noastre de zi cu zi si vor reusi sa ne faca viata mult mai usoara.

Se spune chiar ca robotii vor ajunge in final sa inlocuiasca slujbele obisnuite, acesta fiind si motivul pentru care nu multi privesc cu ochi buni noua tehnologie care incepe sa intre in viata noastra. Odata cu aparitia robotului care face teme si probabil o extindere a sa la scara larga, mai multi scolari vor ajunge sa-l foloseasca, iar gradul lor de invatare va scadea, chiar daca robotul le va rezolva problema. Cu toate acestea, inventia celor doi tineri din Statele Unite este foarte apreciata si multi sunt de parere ca aceasta va fi o noua provocare pentru sistemul de invatamant, daca scolarii vor ajunge sa aiba acces la ea.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.