Ce joburi vor fi preluate de roboti?

Robotii incep sa invadeze piata joburilor si deja se vorbeste de faptul ca in cativa ani, multe joburi vor disparea datorita acestora. In cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva joburi care nu vor mai fi de actualitate pentru ca vor fi inlocuite de roboti. Pe aceasta lista sunt cateva joburi la care nu ne-am fi gandit, dar care, conform numeroaselor studii efectuate pe aceasta tema vor ajunge sa nu mai fie profesate de oameni.

Acest lucru s-ar putea intampla in aproximativ 20 de ani. Ofiterii de credite reprezinta o profesie cu mari sanse sa fie automatizata, chiar complet, aproape in procent de 98.4%. Automatizarea in acest domeniu incepe deja. Daric Inc a inlocuit toti ofiterii de credite cu un soft care recunoaste clientii singuri. O alta meserie ce ar putea fi preluata de roboti este meseria de model. Robotii au sanse mai mari sa preia aceasta meserie, iar fetele frumoase de pe podiumuri vor fi inlocuite de modele din metal. Exista posibilitatea, ca in 20 de ani meseria de casier sa fie o simpla amintire. Conform unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca in proportie de 97% aceasta meserie va disparea in viitor. Acest lucru deja se intampla in unele magazine.

Panera Bread deja a anuntat ca nu vor mai exista casieri, ci doar simple chioscuri unde vei putea plati singur produsele pe care le cumperi. O alta meserie care are sanse mari de a fi preluata de roboti este meseria de bucatar. Exista deja masinarii care feliaza si prepara anumite mancaruri. Telemarketingul va fi si el preluat de masini in viitorul apropiat. Acesta are mari sanse de a fi automatizat. In acest domeniu vor lucra numai roboti in proportie de 99%. Robotii au avantajul ca pot lucra non-stop si pot avea un discurs indiferent de cat de nepoliticosi sunt clientii. Arbitrii diverselor sporturi vor fi si ei inlocuiti de roboti.

Exista sanse mari ca in 20 de ani, meseria de arbitru sa nu mai existe. Pozitia de secretare devine din ce in ce mai inutila, avand in vedere ca tehnologia poate ajuta un manager sa se ocupe de lucrurile marunte. Soferii vor fi si ei inlocuiti in special datorita masinilor care vor fi capabile sa se conduca singure. In urmatorii 20 de ani meseria de sofer ar putea disparea. Partea de achizitii din companii ar putea sa fie si ea automatizata in urmatorii 20 de ani, acesta fiind lucrul pe care multi experti il mentioneaza in ultima vreme.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.