Primul robot biped

In urma cu o saptamana, Jeff Bezos, fondatorul Amazon a aratat lumii intregi primul robot biped ce poate fi folosit si manevrat din interiorul sau, de catre un om. Acest robot a fost prezentat cu ocazia evenimentului MARS ce a avut loc cu o saptamana in urma. Robotul are o inaltime de 4 metri si poarta denumirea de Method 2. Acesta are o greutate de 1.5 tone.

Avantajul acestui robot il consta manevrabilitatea sa usoara precum si faptul ca poate fi folosit in zone greu accesibile. Pe langa faptul ca ar putea fi folosit in medii cu adevarat extreme cum ar fi planeta Marte, acest robot este perfect si pentru zonele de pe Pamant in care accesul oamenilor este limitat, fiind nevoie de costum de protectie.

Design-ul acestui robot s-ar putea sa va para familiar deoarece a avut mai multe surse de inspiratie. Principalele surse de inspiratie ale robotului fiind robotul detinut de Lex Luthor, antagonistul din filmele Superman, dar si de Jeff Bridges, unul dintre personajele din Iron Man. In cadrul acestei conferinte Jeff Bezos a aratat acest robot lumii si a parut extrem de incantat de el. Tehnologia prin care a fost realizat acest robot este si ea una superioara.

Acest robot a fost creat de o firma de robotica din Coreea de Sud si deja se spune despre acesta ca ar fi primul robot biped capabil sa lucreze in niste conditii extreme. Acest robot ar fi costat 8.3 milioane de dolari. Cu toate acestea, robotul nu este capabil sa se deplaseze prea mult. Unele voci spun ca ar fi fost conceput pentru a lucra in zonele demilitarizate ce limiteaza Coreea de Sud de Coreea de Nord.

Cu toate acestea, cel putin in momentul de fata, acest robot nu poate fi folosit in aceste zone pentru ca tehnologia este abia la inceput. Alte voci sustin ca ar putea fi folosit pentru a proteja lucratorii de radiatiile din Fukushima. Alte persoane sunt de parere ca robotul ar putea fi folosit cu succes in zonele de razboi, atata timp cat modelul va fi pe de o parte versatil, iar pe de alta parte de succes. Un lucru este cert si anume ca acest robot va avea nevoie si de persoane specializate in pilotarea sa, astfel incat sa poata fi manevrat in orice loc foarte greu accesibil de pe planeta, dar si in zonele militarizate pentru a sustine eforturile armatelor.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.