Inteligenta artificiala si campionii de Go

Inteligenta artificiala a celor de la Google incepe sa devina din ce in ce mai puternica, reusind chiar sa schimbe un joc vechi de peste 3000 de ani. Vorbim despre celebrul joc Go. China este recunocuta pentru preferintele sale vis-a-vis de acest joc, dar din ce se pare pana acum, se pare ca inteligenta artificiala a celor de la Google a ajuns sa faca fata chiar si celor mai buni jucatori de Go. Aceasta inteligenta artificiala a reusit sa invinga de 18 ori consecutiv campionul all time al acestui joc si anume Lee Sedol.

Google doreste sa afle cum poate folosi inteligenta artificiala pentru a ajuta jucatorii de Go. Cei de la Google sunt de parere ca oamenii ar trebui sa invete cum sa incorporeze relatia om masina in viata lor de zi cu zi, acesta fiind trendul pe viitor. Ideea principala este ca inteligenta artificiala sa fie de ajutor oamenilor, astfel incat acestia sa invete de la ea. China organizeaza un festival de Go, cei de la Google venind cu propunerea de a crea un festival asemanator doar ca se va dori introducerea inteligentei artificiale.

In cadrul acestui festival, ei si-au propus ca sa profite de relatia inteligenta artificiala-om astfel incat sa evidentieze faptul ca inteligenta artificiala este un pas spre care omenirea se indreapta si ar trebui sa invete din timp cum sa colaboreze cu aceasta. Acest eveniment ar urma sa inceapa pe data de 23 mai, urmand sa se finalizeze pe 27 mai 2017. Experti din China si de la Google vor asista la intrecerile desfasurate in cadrul competitiei.

Noutatea o va consta ca in acest an va putea fi folosita inteligenta artificiala in tandem cu oamenii. Se va putea astfel observa relatia dintre om si masina, astfel incat expertii vor avea ce invata din aceasta relatie. Jucatorii vor avea ocazia de a juca unul impotriva celuilalt, noutatea fiind ca in acest an ei vor lucra in tandem cu AlphaGo. Inteligenta artificiala incepe sa acapareze multe sectoare care pana acum erau destinate exclusiv oamenilor.

Dupa cum se stie, se pare ca pe langa scris, creatul filmelor sau compusul muzicii, inteligenta artificiala provoaca omenirea si la diverse concursuri. Se pare ca progresul este din ce in ce mai accentuat in lumea inteligentei artificiale. Inteligenta artificiala produsa de cei de la Google a reusit pana in momentul de fata sa contribuie la cercetarile din domeniul medical si sa citeasca pe buze, mai bine decat o fac oamenii care se ocupa cu aceste lucruri.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.