Inteligenta artificiala reprezinta evolutie?

Inteligenta artificiala incepe sa se dezvolte din ce in ce mai mult. Intrebarea care ramane este daca aceasta reprezinta o evolutie fireasca sau un pericol pentru umanitate. O noua retea neuronala conceputa de cei de la Google are o capacitate inedita de a lua decizii pe cont propriu si de a intelege chiar ce este tradarea.

Potrivit celor de la Google, se pare ca reteaua este deja atat de buna la jocul complex Go, incat poate invinge cu usurinta orice om care a jucat vreodata acest joc. In paralel cu aceasta inteligenta artificiala, cei de la Google mai dezvolta si o alta inteligenta neuronala numita AutoML. Aceasta inteligenta artificiala a fost deja prezentata in cadrul conferintei I/O din anul 2017, chiar de catre directorul companiei si anume Sundar Pichai.

Inteligenta artificiala are o capacitate inedita de a genera segmente de algoritmi complecsi, prin intermediul carora, aceasta este capabila sa acumuleze date despre mediul inconjurator. Pana in momentul de fata, realizarea unei inteligente artificiale functionale era un proces destul de indelungat daca era realizat de oameni.

Expertii de la Google au reusit sa realizeze o inteligenta artificiala capabila sa scrie algoritmi complecsi, astfel incat sa depaseasca viteza cu care sunt capabli oamenii sa creeze aceasta inteligenta. Reteaua AutoML este mult mai eficienta in crearea inteligentei artificiale decat sunt capabili oamenii sa o faca. Reteaua a fost folosita deja in recunoasterea imaginilor de pe platformele Google.

Multe personalitati foarte cunoscute au atras atentia ca inteligenta artificiala va reprezenta pe viitor un pericol pentru oameni. Stephen Hawking a declarat ca inteligenta artificiala ar putea reprezenta sfarsitul rasei umane. In ziua de azi, inteligenta artificiala cunoaste un avant impresionant, foarte multe gadgeturi avand intr-o forma sau alta inclusa aceasta inteligenta.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.