Postarile extremiste de pe Facebook

Facebook a anuntat inca de joia aceasta ca va implementa un nou sistem de inteligenta artificiala capabil sa elimine postarile teroristilor de pe platforma de socializare. Sistemul de inteligenta artificiala va fi capabil si sa identifice eventualele mesaje extremiste. Aceasta decizie vine ca raspuns la criticile care au venit in ultima vreme la adresa celor de la Facebook si anume la faptul ca acestia nu reusesc sa faca fata cantitatii mari de mesaje extremiste care se gasesc pe reteaua sociala.

Directorul Departamentului de Politici Globale a companiei, Monika Bickert a anuntat ca implementarea unui astfel de porgram bazat pe inteligenta artificiala va fi o prioritate pentru companie. Ea spera ca prin introducerea lui, problema postarilor extremiste sa devina una a trecutului pentru Facebook.

Postarile cu tenta rasiala realizate atat pe profilul public, cat si pe grupurile extremiste vor fi eliminate de inteligenta artificiala a celor de la Facebook. Sistemul va ajunge sa recunoasca expresiile si cuvintele cheie folosite de organizatiile teroriste. El va tine cont si de utilizatorii care obisnuiesc sa imprastie mesaje extremiste pe platforma sau de cei care isi creeaza conturi false pentru a face acest lucru. Monitorizarea acestor mesaje va fi facuta mult mai atent de compania din Statele Unite.

Theresa May a cerut companiilor care detin retele de socializare sa isi sporeasca monitorizarea mesajelor cu tenta extremista, astfel incat sa se evite pe viitor eventuale atacuri teroriste. Principala problema care va aparea probabil, odata cu implementarea acestui sistem de inteligenta artificiala, va fi legata de identificarea mesajelor extremiste. Cum va putea acest sistem sa identifice daca un utilizator este extremist sau pur si simplu dezbate problema teroristilor din Al-Qaida sau Statul Islamic, ramane de vazut.

Exista in momentul de fata numeorase grupuri de dezbatere a acestor probleme si nu se stie cu exactitate daca inteligenta artificiala a celor de la Facebook va reusi sa diferentieze comentariile unor utilizatori obisnuiti de cele ale extremistilor. Lucru cert care se cunoaste, este ca Facebook doreste implementarea acestui sistem de inteligenta artificiala ce va avea un rol principal in identificarea postarilor extremiste de pe reteaua de socializare. Nu se stie inca data cand va fi lansat acest sistem.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.