Sistemul Inteligent Google de detectare al obiectelor

Cei de la Google au implementat si ei un sistem inteligent asemanator celui realizat de Apple, prin intermediul caruia reusesc sa recunoasca obiectele din imaginile facute de utilizatori. Schimbarile promise de Apple pentru iOS 11 nu au ramas fara raspuns. Google a inceput sa dezvolte un sistem asemanator de recunoastere al obiectelor, din pozele realizate de utilizatori. Sistemul se bazeaza pe inteligenta artificiala, fiind capabil de multe lucruri. Apple a promis deja ca noul iOS 11 va fi mult imbunatatit, Google luand act de acest lucru. MobileNets este sistemul prototip lansat de Google.

Acest sistem va fi capabil sa aduca inteligenta artificiala in mai multe telefoane Android. Acest sistem va permite utilizatorilor sa recunoasca obiectele din imagini direct fara a folosi o conexiune la internet si fara vre-un sistem de cloud. MobileNets este dedicata in special dezvoltatorilor Android. Acest sistem ii va scuti pe acestia de la utilizarera unui trafic exagerat de internet, oferindu-le posibilitatea utilizarii unor aplicatii foarte avansate de recunoastere a obiectelor din imaginile pe care le realizeaza.

Acuratetea MobileNets este cuprinsa intre 70.7% si 89.5%, marja de eroare fiind si ea destul de mare. Aceasta acuratete este inferioara inteligentei artificiale a cloud-ului Google, capabil sa detecteze un obiect dintr-o poza cu o acuratete de 94%. Acuratetea mai mica este datorata faptului ca inteligenta artificiala proceseaza datele direct de pe telefoanele mobile si nu se foloseste de internet pentru a face acest lucru.

Pe viitor insa se prevesteste faptul ca lucrurile se vor schimba destul de mult, in special datorita faptului ca inteligenta artificiala cunoaste un avant extraordinar. Google are un avantaj acum fata de cei de la Apple, dar acest avantaj pare ca se micsoreaza pe zi ce trece avand in vedere faptul ca Apple inoveaza in acest domeniu.

Pasul facut de Google vine ca un raspuns la ultima prezentare a celor de la Apple si are ca obiectiv pastrarea avantajului pe care inca il mai are fata de compania din Cupertino. Apple a prezentat o noua interfata a sistemului de operare, acesta venind cu o sumedenie de imbunatatiri. iOS 11 va fi lansat incepand din aceasta toamna.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.