TIFF si VR

Festivalul International de Film Transilvania a introdus pentru prima data cinefilii intr-o alta dimensiune, folosindu-se de tehnologia de realitate virtuala. Peste 500 de persoane au incercat noua tehnologie, aceasta purtandu-i cu totul in decorurile filmelor, intr-o experienta unica la 360 de grade. Peter Badac, un producator de film din Slovacia, a adus aceasta tehnologie la festival. Inca de la intrarea la festival, cinefilii au avut parte de aceasta noua tehnologie, experientele fiind unele dintre cele mai inedite.

Pe holurile festivalului au fost amenajate puncte speciale in care oamenii puteau sa experimenteze VR. Salile festivalului au aratat deosebit, prevestind parca viitorul cinematografiei, in care oamenii sunt capabili sa isi aleaga ce film doresc sa vizioneze. Pe langa acest lucru, persoanele care au experimentat tehnologia VR la TIFF, au ajuns sa traiasca o experienta asemanatoare cu persoanele din pelicula. Aceasta gala a fost prima din tara noastra care a incantat oamenii cu aceasta noua tehnologie si din ce s-a vazut pe tot parcursul festivalului, oamenii au apreciat initiativa organizatorilor.

Aceasta tehnologie va face parte din filmele viitorului, oferind audientei ocazia de a participa efectiv in pelicula pe care o vizioneaza. In primele doua zile ale acestui festival au fost vandute peste 35.000 de bilete, foarte multi dintre cei care au participat la el, fiind incantati de ideea cum ca cinematografele viitorului vor avea si aceste elemente de realitate virtuala incluse, astfel incat experienta sa fie una de neuitat. Multe persoane se declara incantate si de posibilitatea de a trai o experienta asemanatoare cu cea a personajelor favorite din filme sau seriale, iar aceasta tehnologie pare ca-i apropie de ea.

Tehnologia VR este intr-o continua expansiune si din ce in ce mai multe industrii se orienteaza catre ea, aceasta inregistrand un real succes. Cu toate ca in ziua de azi, tehnologia VR, nu este accesibila unui numar foarte mare de persoane, deja se spune despre aceasta ca pe viitor va reprezenta un mod foarte placut si unic de a petrece timpul liber. Tehnologia VR va reprezenta cu siguranta un punct de cotitura in industria viitorului, iar acest lucru va insemna ca cinematografia se va transforma si ea foarte mult datorita acestei tehnologii.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.