Medicina viitorului se bazeaza pe inteligenta artificiala

O noua tehnologie bazata pe inteligenta artificiala face furori in domeniul medical. Medicina viitorului va avea in vedere introducerea inteligentei artificiale care va fi capabila sa prezica durata de viata a pacientului. Computerul va fi capabil sa prezica perioada de viata a unui pacient printr-o simpla vizualizare a imaginilor organelor acestuia. Aceasta tehnologie este foarte aproape de a deveni realitate. Studiul a fost condus de Universitatea din Adelaide. Acest studiu a vizat in special diagnosticarea precoce a bolilor grave. Studiul a luat in analiza imagistica medicala a 48 de pacienti.

Analiza organelor interne ale acestora a fost realizata de catre inteligenta artificiala, precizia fiind mai mare cu 69% decat analiza doctorilor. Prezicerea viitorului pacientilor utilizand inteligenta artificiala pare a fi directia spre care se indreapta medicina in ziua de azi. Predictia duratei de viata si aprecierea corecta a varstei bilogice a pacientului va fi ceva pe care inteligenta artificiala va fi capabila sa o realizeze foarte usor analizand doar starea organelor pacientului.

Crearea acestui sistem a avut ca punct de pornire „invatarea profunda” si anume capacitatea sistemelor informatice de a invata cum sa citeasca si sa interpreteze imaginile fiecarui organ in parte. Cu toate ca esantionul de studiu a fost unul destul de mic, aceasta tehnologie are un potential mare si isi va mari din ce in ce mai mult capacitatea de predictie. Cele mai exacte aprecieri au fost facute pe pacientii care sufereau deja de boli grave cum ar fi insuficienta cardica congestiva sau emfizem.

Sistemele automate nu se concenteraza pe diagnosticarea bolilor, acestea orientandu-se catre prezicerea rezultatelor medicale intr-un mod in care medicii nu sunt pregatiti sa o faca. Aceste sisteme bazate pe inteligenta artificiala vor reusi sa se bazeze pe incorporarea un volum foarte mare de date. Folosind acest sistem, medicii vor putea detecta din timp eventualele probleme de sanatate ce ar putea aparea, doar bazandu-se pe capacitatea sistemului de a analiza imaginile medicale.

Bolile mai grave vor putea fi combatute in acest fel, chiar inainte de a aparea, astfel incat interventiile chirurgicale costisitoare sa fie inlaturate. Pacientii vor avea astfel ocazia de a se bucura de o viata cat mai lunga.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.