Operatii in VR

Un medic oncolog din Marea Britanie inoveaza modul in care sunt facute operatiile. El filmeaza interventiile chirurgicale in 360 de grade, postandu-le pe internet. Folosind tehnologia VR, orice medic sau doritor poate sa vada cum sunt realizate aceste operatii. Doctorul Shafi Ahmed este un pionier al acestui tip de operatie, iar scopul sau este de a arata studentilor cum se realizeaza cele mai complicate operatii, utilizand realitatea virtuala. El a explicat ca setup-ul pentru un astfel de sistem nu este complicat deloc, tot ce are nevoie fiind doar cateva camere video.

Cei care doresc sa vizioneze aceasta operatie au nevoie doar de niste casti simple si un smartphone, astfel incat sa fie transportati in aceasta lume 3D. Shafi Ahmed este de parere ca in momentul de fata numarul doctorilor este unul destul de mic. Prin intermediul acestei tehnologii, el spera ca va ajuta si grabi procesul de invatare, asfel incat medicina sa devina mai corecta si mai echitabila. Prin intermediul tehnologiei 3D, el considera ca va reusi sa impartaseasca cunostintele sale cu un numar mai mare de persoane. Acesta mai spera ca odata cu dezvoltarea tehnologiei VR, doctorii vor fi capabili sa asiste la operatii peste tot in lume fara a mai fi nevoiti de a se deplasa fizic intr-un anumit loc.

Tehnologia va permite si studentilor sa invete mai repede tainele meseriei, astfel incat deficitul de doctori sa fie inlaturat. Fiind un pionier in acest domeniu, doctorul Shafi Ahmed considera ca tehnologia va schimba pentru totdeauna viata oamenilor, de aceea acestia ar trebui sa profite de ea. In ziua de azi, realitatea virtuala cunoaste un avant puternic, foarte multe persoane fiind incantate de posibilitatile pe care le ofera. Un alt lucru demn de remarcat este ca aceasta tehnologie avanseaza destul de mult, ea intrand in multe domenii si fiind destul de utila.

Foarte multe companii au declarat ca sunt interesate de realitatea virtuala si de posibilitatile pe care aceasta le ofera vizitatorilor. Se spune deja ca peste cativa ani tehnologia aceasta va avansa atat de mult incat va fi posibil ca oamenii din diferite parti ale globului sa reuseasca sa se intalneasca de exemplu intr-o singura camera virtuala si sa discute ca si cand ar fi fata in fata.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.