Realitatea virtuala in educatie

Educatia este un domeniu ce nu va fi ocolit de avansul tehnologic al realitatii virtuale. Au inceput deja sa apara diverse modificari ale abordarilor pedagogice si a tehnicilor de predare aplicate, realitatea virtuala fiind inclusa in aceste noi tehnici. In ziua de azi, multe persoane prefera sa apeleze la tutoriale pe YouTube pentru a-si rezolva problemele. Aceasta abordare a inceput sa fie folosita si in educatie, mai ales ca tehnologia VR cunoaste un avant puternic. In momentul de fata, cunoasterea prin intermediul clipurilor video este ceva comun, dar pe viitor, multe institutii de invatamant iau in calcul mutarea atentiei catre realitatea virtuala.

Exista deja numeroase scoli care se folosesc de realitatea virtuala pentru a exemplifica anumite lucruri. Nu exista nici un dubiu ca aceasta tehnologie emergenta va intra curand in educatia tuturor copiilor, impactul ei fiind unul puternic. Un prim avantaj al realitatii virtuale este ca va facilita integrarea sociala a copiilor. Colaborarea este un avantaj si o caracteristica a realitatii virtuale, elevii care vor folosi aceasta tehnologie, fiind capabili de a purta discutii intre ei si a concepe planuri intr-un univers virtual.

Copiii mai timizi vor reusi sa iasa din cochilia lor. De exemplu, daca acesti copii sunt nesiguri pe abilitatile lor in matematica, dupa ce au experiementat realitatea virtuala, ei vor deveni mai siguri pe ei pentru ca nu va mai exista presiunea exercitata de un profesor. Elevii nu vor trebui sa invete matematica, ei vor fi nevoiti sa devina matematicieni.

Tehnologia VR ofera un avantaj major si din punctul de vedere al practicii. In loc sa asculte un curs monolog al profesorului, ei vor avea posibilitatea sa faca practic ce preda profesorul, acest lucru fiind un avantaj extraordinar pentru educatie. Jocurile virtuale vor creste motivatia celor mici. Jocul va oferi un context autentic celor mici, astfel incat sa-si formeze abilitatile necesare unui job.

Experienta va fi una memorabila datorita elementelor vizuale dar si a interctiunii pe care o poate oferi tehnologia VR. Procesul de stimulare va fi si el schimbat datorita noii tehnologii. In lumea virtuala esecurile vor fi ignorate, iar succesul va fi recompensat. Acest lucru nu se intampla in invatamantul clasic unde succesul este neutru, iar esecul este pedepsit.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.