Filme in realitatea virtuala

Conform unui studiu, se estimeaza ca pana in anul 2021, industria de realitate virtuala din SUA ar putea creste pana la suma de 5 miliarde de dolari. Cresterea va fi in medie cu 64% in urmatorii cinci ani. Studiul a fost realizat de The Hollywood Reporter. Multe studiouri din Statele Unite deja au in plan ca in urmatorii ani spectatorii sa poata urmari pelicule cunoscute cum ar fi „Planeta Maimutelor” sau „Martianul” in realitatea virtuala.

Acest lucru ar insemna ca spectatorii sa patrunda in pielea personajelor din filme, astfel incat sa vizualizeze pelicula intr-un nou mod. In momentul de fata nu exista un „iTunes” pentru peliculele 3D, dar se estimeaza ca in urmatorii ani acest magazin va aparea, iar cei care vor cumpara astfel de filme filme, vor avea ocazia sa le vizioneze si intr-un format 3D. Realitatea virtuala va ajunge sa genereze sume imense la box office deoarece se estimeaza ca pana in anul 2021, aceasta va cunoaste o crestere exponentiala de 1,2%, pana la 11,2 miliarde de dolari.

In acest moment, jocurile sunt considerate a fi principalele castigatoare ale industriei VR, dar pe masura ce va trece timpul, industria video va ajunge sa acapareze acest segment, avand in vedere numeroasele posibilitati pe care le ofera aceasta noua tehnologie. Compania 21st Century Fox a lansat in luna ianuarie studioul FoxNext VR. Primul proiect al acestui studio a fost promovarea intr-un format VR a filmului „War for the Plante of the Apes”. Acelasi studio a incheiat un parteneriat cu RSA Films pentru a promova si „Alien: Covenant”. FoxNext lucreaza si la alte proiecte prin care isi doreste sa aduca experienta unui film mai aproape de cel care il vizioneaza.

Ei lucreaza la o versiune VR a filmului „The Martian”, astfel incat spectatorul va reusi sa joace rolul interpretat de Matt Damon. VR ofera o multime de posibilitati, iar acest segment de piata este abia la inceput pentru ca este loc de foarte multe imbunatatiri. Un cinematograf din Los Angeles, ofera chiar acum clientilor o experienta VR unica. Ei platesc 12 dolari de persoana pentru a viziona ultimul episod dintr-un serial animat numit „Raising a Rukus”.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.