Masinile nu vor prelua controlul

Cercetatorul sef din domeniul inteligentei artificiale de la Google, este de parere ca oamenii nu ar trebui sa se teama de inteligenta artificiala. El sustine ca soft-urile create de cei de la Google sunt inofensive, ele nefiind capabile sa lucreze atunci cand calculatoarele companiei sunt inchise.

Greg Corrado a mai adaugat si faptul ca scenariile apocaliptice in care inteligenta artificiala o ia razna si doreste sa preia controlul sunt putin probabile pentru ca aceasta nu poate actiona in momentul de fata fara instructiunile clare ale oamenilor.

Conceptul de inteligenta artificiala dateaza de cativa ani buni. Motivul pentru care in ziua de azi, auzim din ce in ce mai multe lucruri despre inteligenta artificiala este ca avem calculatoare mai performante decat acum cateva zeci de ani. Un alt motiv pentru care inteligenta artificiala cunoaste un avant in ziua de azi este datorita faptului ca tehnica este imbunatatita pe zi ce trece, Google folosind deja aceasta tehnologie in serviciile pe care le ofera.

Se spune chiar ca peste 10 ani tehnologia va permite traducerea vocala instantanee la o calitate aproape perfecta. Un alt lucru care se va intampla cu inteligenta artificiala in urmatorii ani este ca se va raspandi in foarte multe domenii, iar acest fapt va duce in final la desfiintarea unor sarcini care pana acum erau realizate exclusiv de oameni. Nu ar trebui sa ne temen ca masinile vor ajunge in final sa preia controlul, interventia omului fiind in momentul de fata necesara functionarii oricarei masinarii. Un lucru este clar si anume ca in perioada urmatoare lucrurile vor ajunge sa se schimbe din ce in ce mai mult, inteligenta artificiala intrand pe masura ce trece timpul in viata noastra de zi cu zi.

Procesoarele din computere au devenit in ziua de azi foarte mici si foarte usoare, de aceea se preconizeaza ca acestea vor continua acest trend, devenind din ce in ce mai eficiente, astfel incat inteligenta artificiala se va dezvolta si ea mai mult. Tehnicile de machine learning sunt folosite in ziua de azi in foarte multe dintre serviciile oferite de cei de la Google, iar aceasta tendinta este in crestere.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.