Robotii in lumea financiara

Lumea financiara este un domeniu in care robotii au inceput sa iasa in evidenta, fiind folositi din ce in ce mai des. Bancherii de top ai momentului sunt considerati a fi robotii pentru ca ei pot anticipa cel mai bine lucrurile ce vor avea loc intr-o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Bazandu-se pe algoritmi si pe evenimentele din trecut, ei sunt foarte eficienti in detectarea problemelor. De asemenea, robotii au inceput sa fie folositi din ce in ce mai des pentru a stabili strategiile de investitii, ei luand decizii cu privire la locul unde ar trebui investiti banii.

Sarcinile erau realizate de bancheri in zeci de ore, dar odata cu introducerea inteligentei artificiale in sfera financiara, acest lucru este realizat in mai putin de cateva minute. Holurile bancilor de investitii sunt luate cu asalt de roboti. Multe companii au luat decizia de a implementa inteligenta artificiala in tranzactiile si activitatile lor de zi cu zi. Pe langa faptul ca ii va ajuta mereu, oferind datele de care au nevoie, inteligenta artificiala ajuta traderii sa performeze mult mai bine. In trecut, numeorase banci rezolvau problemele aparute, manual, cu sarcini repetitive indeplinite de un personal suport. Lucrul acesta era facut pentru a economisi bani.

Odata cu introducerea robotilor, acest lucru este mult mai eficient, sarcinile repetitive fiind indepartate sau fiind facute de catre roboti. Inteligenta artificiala este cea care se ocupa in prezent de operatiunile bancilor. Multi traderi aloca fonduri din ce in ce mai mari pentru imbunatatirea sistemului de inteligenta artificiala, astfel incat sa isi poata dezvolta mai bine strategiile pe care le adopta. Automatizarea back office-ului este un lucru pe care companiile il au in vedere.

Domeniul a cunoscut o crestrere puternica in ultimii ani, iar tendinta este de continuare a acestei cresteri pentru ca din ce in ce mai multe companii financiare au decis sa renunte la sarcinile repetitive manuale realizate de oameni. In multe dintre procesele bancilor, se pot folosi robotii, de aceea bancherii iau in calcul implementarea acestora in cat mai multe ramuri. Inteligenta artificiala cunoaste o crestere exponentiala in ultimii ani.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.