Robotul pentru burgeri

Nu ar trebui sa ne mai mire faptul ca robotii au inceput sa fie mult mai prezenti in numeroase industrii decat o faceau in urma cu cativa ani. Pe langa industria grea care se bazeaza in momentul de fata intr-un procent destul de mare, pe roboti, acestia au inceput sa fie integrati si in industrii mai mici care par sa-i adopte din ce in ce mai des. Un robot pe nume Flippy va incepe sa lucreze in bucatariile dintr-un cunoscut lant de burgeri din America. Folosind acest robot, compania respectiva nu va mai avea costuri atat de ridicate cu angajatii, iar procesul va fi mult mai simplificat.

Producerea burgerilor va fi o misiune mult mai usoara, dar si mai rapida in acelasi timp, pentru ca acest robot isi va face foarte bine treaba si va fi capabil sa o faca intr-un timp scurt. Robotul a fost special conceput pentru a realiza munca repetitiva a unul lucrator obisnuit. Folosindu-se de inteligenta artificiala, dar si de o camera integrata, robotul va fi capabil sa detecteze cerintele clientului si sa realizeze chiar el burgerul cerut de acesta. El se foloseste de inteligenta artificiala pentru a praji burgerul, a-l supraveghea in timp ce se gateste si a-l intoarce atunci cand este nevoie.

De asemenea, robotul va mai fi capabil sa puna bucata de carne pe o felie de paine alaturi de celelalte ingrediente. Creatorul robotului a spus despre Flippy ca el este produsul unei viziuni ale sale cu privire la activitatea ce are loc intr-un lant de magazine de tip fast-food. In realizarea robotului, el a integrat bratele mecanice, camere dar si senzori care ii dicteaza robotului ce sa faca. Ideea principala este ca acest robot va ajuta oamenii in prepararea mancarii, dar mai mult decat atat le va face un serviciu pentru ca ei nu vor mai trebui sa se ocupe de aceasta munca foarte grea si repetitiva.

Robotul poate fi adaptat astfel incat sa faca si alte lucruri in bucatarie. De exemplu, el va fi adaptat sa taie ceapa sau sa pregateasca ingredientele necesare in bucatarie. Se spune ca acest robot va fi valabil incepand cu anul 2018.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.