Centrul Ford pentru robotica

Ford a creat un centru special ce va fi destinat lucratorilor din domeniul dezvoltarii tehnologiei robotilor si al inteligentei artificiale. Acest centru va fi un punct de maxim interes pentru multi oameni de stiinta, dar este si un mod de a spune ca aceasta companie are in vedere noi tehnologii si nu doreste sa ramana in urma la acest capitol. Industria se indreapta catre robotizare, iar Ford doreste sa tina pasul cu aceste noi tehnologii. Impactul foarte mare pe care il va avea tehnologia inteligentei artificiale este intens dezbatut de marile companii.

Foarte multe dintre ele au in vedere introducerea acestei inteligente, astfel incat sa le aduca un plus de valoare, dar si o scadere a preturilor totale. Echipa celor de la Ford va lucra cu cei de la Argo AI. Argo AI reprezinta un startup realizat de Ford la inceputul acestui an. Pe langa robotizare si inteligenta artificiala, acest centru se va mai ocupa si de tehnologia dronelor. Ford planuieste ca pe viitor masinile care sa se conduca singure sa fie ceva de actualitate, iar tehnologia pare ca se indreapta deja spre aceasta directie, avand in vedere numeroasele noutati din domeniu. Chiar si alte companii doresc realizarea unei masini care va fi capabila sa se conduca singura. Ford a ajuns la concluzia ca pana in anul 2021, masinile care se conduc singure vor fi un lucru comun.

Folosindu-se de tehnologia inteligentei artificiale, dar si de cercetarea in domeniul roboticii, compania americana doreste sa aduca aceste noi tehnologii in viata oamenilor, iar acest lucru sa se faca foarte repede. Chiar si Honda are in vedere introducerea unui astfel de program, astfel incat sa se poata axa pe producerea de roboti. Un exemplu in acest sens il reprezinta Asimo, robotul dezvoltat de ei.

Toyota si-a creat un institut asemanator numit Toyota Research Institute. Acesta se bazeaza si el pe studiul asupra roboticii si a inteligentei artificiale. Cei de la Toyota se bazeaza pe munca personala de cercetare, dar si pe parteneriate cu mari institutii de invatamant care se axeaza pe aceste domeni. Robotica si inteligenta artificiala sunt niste domenii foarte vizate atat de companiile de autoturisme, cat si de cele de IT.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.