Industria sanatatii si noile tehnologii

Industria sanatatii vede in inteligenta artificiala un pas important spre care se va indrepta in urmatorii ani. Avand in vedere faptul ca inteligenta artificiala cunoaste un avant incredibil, aceasta este adoptata de foarte multe domenii, iar domeniul sanatatii nu va fi ignorat. Exista posibilitatea ca pe viitor, medicul de familie sa fie un robot sau un sistem informatic. Avand in vedere faptul ca piata inteligentei artificiale este intr-o constata crestere, nu este un lucru suprinzator faptul ca multe domenii isi arata interesul cu privire la aceasta tehnologie.

Gigantii de pe Silicon Valley studiaza inteligenta artificiala si vin cu solutii din ce in ce mai bune si cu imbunatatiri constante ale acestei noi tehnologii. Numeroase startup-uri au in vedere aceasta noua tehnologie. Se spune chiar ca piata inteligentei artificiale va ajunge ca pana in 2021 sa aiba o cifra de afaceri de pana la 6,6 miliarde de dolari. In momentul de fata, cifra de afaceri a acestei tehnologii ajunge undeva la 634 de milioane de dolari.

Multe persoane din domeniul sanatatii sunt de parere ca aceasta noua tehnologie va ajuta la solutionarea problemelor de sanatate cu care se confrunta persoanele. Ea va ajunge sa recunoasca semnele maladiilor, de aceea indsutria medicala va apela la aceasta tehnologie. Aceasta noua piata se va dezvolta foarte mult in special datorita faptului ca multe persoane detin un smartphone sau o tableta ce are incorporat si un sistem de inteligenta artificiala.

Cardiogram este o companie ce ofera o aplicatie care masoara bataile inimii. Aceasta aplicatie este capabila sa distinga bataile normale de cele anormale, astfel incat va reusi sa avertizeze utilizatorul in timp util daca ar trebui sa viziteze un doctor. Cercetatorii de la Vermont si cei de la Harvard au creat un dispozitiv ce permite identificarea cazurilor de depresie. Folosindu-se de fotografiile publicate pe instagram, acest sistem bazat pe inteligenta artificiala va fi capabil sa zica daca o persoana trece sau nu printr-o depresie. Este un lucru cunoscut faptul ca persoanele depresive vor posta fotografii lipsite de culoare, sau care au o nuanta ce tinde mai mult spre albastru sau alte nuante mai inchise.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.