Unilever si inteligenta artificiala

Unilever se foloseste de inteligenta artificiala pentru a face procesul de recrutare mult mai usor. Avand in vedere ca din ce in ce mai multe persoane cauta un job, procesul de recrutare poate fi destul de stresant pentru o anumita companie. Aceasta companie a apelat la inteligenta artificiala pentru a-si alege angajatii. Ea a folosit aceasta tehnologie in special pentru angajatii new-entry, oficialii sustinand faptul ca aceasta decizie a crescut gradul de diversitate, dar si costurile au devenit mult mai eficiente. Presedintele companiei a explicat ca faceau pana acum acelasi lucru pe care l-au facut timp de 20 de ani. Ei mergeau in campusurile facultatilor pentru a recruta viitorii angajati.

Lucrurile nu se mai potrivesc insa cu situatia de azi, avand in vedere avansul puternic al tehnologiei, asa ca au schimbat putin perspectiva, adoptand o noua strategie. Aceasta strategie este echivalenta cu introducerea unui sistem de inteligenta artificiala care face selectia viitorilor angajati mult mai rapida si mai usoara. Unilever este un conglomerat de mai multe branduri. Ei au in portofoliu branduri precum Dove, Axe sau Lipton. Avand in vedere numarul de 170.000 de angajati pe care ii au in momentul de fata, procesul recrutarii ar putea parea destul de complicat.

Ei doresc o improspatare a acestui proces, iar faptul ca au in vedere introducerea inteligentei artificiale este un astfel de punct de pornire. In loc sa trimita reprezentantii la universitati, cei de la Unilever au incheiat un parteneriat cu o companie de recrutare online. Ei doresc digitalizarea proceselor, astfel procesul de angajare sa se desfasoare mult mai usor. Viitorii angajati vor trebui doar sa studieze putin oferta pe LinkedIn, dupa care vor trebui sa trimita CV-ul de angajare catre locurile unde vor dori sa se angajeze. Dupa ce vor face acest lucru, viitorii angajati vor trebui sa se joace anumite jocuri.

Aceste jocuri sunt create special pentru a stabili candidatul ideal. Daca rezultatele obtinute de canditat se potrivesc cu cele setate de angajator, atunci acesta va avea o sansa mai mare de a fi angajat. Aplicatia va analiza numeroase date, procesand raspunsurile date de viitorul angajat.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.