Avansul tehnologic din China

China este o tara care cunoaste o evolutie incredibila in ultimii ani. Aceasta evolutie este realizata pe toate planurile, iar lucrurile nu par ca se vor opri prea curand. Inteligenta artificiala este un domeniu care sa-i fascineze pe chinezi. Ei s-au declarat iubitori de tehnologie, iar avansul tehnologic ii face sa fie din ce in ce mai prezenti pe aceasta piata. Inteligenta artificiala reprezinta o ramura a noii tehnologii. Chinezii au inceput sa adopte aceasta noua tehnologie si sa considere ca ea reprezinta viitorul. Se spune ca pana in anul 2035, aceasta noua tehnologie va ajuta China foarte mult. Multi specialisti sunt de parere ca pana in acest an, rata cresterii economiei Chinei va ajunge de la 6,3% cat este in momentul de fata, la 7,9%.

Accenture estimeaza ca China va adopta inteligenta artificiala in mai toate ramurile industriei, astfel incat sa reduca din costuri si sa se bucure de niste venituri mai mari ale economiei. Conform celor de la Accenture, inteligenta artificiala ar urma sa influenteze foarte mult economia, iar cresterea PIB-ului tarii va fi una semnificativa. Ei sunt de parere ca PIB-ul tarii va reusi sa atinga 7.111 miliarde de dolari, iar productivitatea va fi si ea marita cu 27%.

Un dezavantaj al integrarii tehnologiei inteligentei artificiale in economie ar putea fi mai putine locuri de munca pentru cei care lucreaza in domeniile vizate de aceasta tehnologie. Rata de somaj va ajunge sa fie extrem de mare, inteligenta artificiala aducand provocari si riscuri in acelasi timp. Tehnologia inteligentei artificiale ar putea fi folosita pe scara larga in domenii precum agricultura, industria manufacturiera, dar si comertul cu amanuntul.

Acestea vor avea de castigat de pe urma acestei noi tehnologii. Avand in vedere aceste beneficii, se estimeaza ca chinezii vor adopta noile tenologii foarte curand. In momentul de fata, multe industrii au inceput sa experimenteze cu aceste tehnologii, iar conducatorii se declara incantati de avansul tehnologic. Ramane de vazut care va fi evolutia Chinei in urmatorii ani si daca cercetatorii de la Accenture vor avea dreptate cu privire la impactul ce il va avea tehnologia in dezvoltarea tarii.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.