Samsung inoveaza cu un VR nou

Samsung schimba modul cum ne folosim de realitatea virtuala, inovand prin aducerea pe piata a unei casti VR unice. Ea are menirea de a schimba pentru totdeauna modul in care ne folosim de telefoanele noastre. Cei de la Samsung doresc ca din ce in ce mai multi oameni sa se foloseasca de noua tehnologie VR. Noua casca VR a celor de la Samsung poarta denumirea de Exynos VR III.

Aceasta are numeroase specificatii importante. Tehnologiile implicate in realizarea castii si in modul sau de folosire schimba complet experienta utilizatorului cand vine vorba despre acest produs. Noua casca are integrat un procesor de 10nm. Specificatiile acestui procesor sunt asemanatoare cu cele ale unui telefon Samsung Galaxy S8. Casca dezvoltata de cei de la Samsung este capabila sa afiseze informatii pe doua ecrane de o rezoltutie destul de mare, de 2560 x 1440 pixeli. Rata de refresh va fi de 90 Hz.

Noua casca va fi imbunatatita, ea fiind capabila de a afisa informatii si pe un ecran cu o rezolutie de 4K. In cazul noii casti, rata de refresh va fi de 75 de Hz. Un inconvenient al castilor celor de la Samsung vor fi dimensiunile sale destul de mari. Motivul dimensiunii mari este datorat de faptul ca casca VR va folosi niste ecrane mai mari pentru a afisa o rezolutie mai buna. Noua casca va fi capabila sa urmareasca miscarile ochilor, separat de cele ale capului. De asemernea, ea va putea analiza si expresiile faciale ale utilizatorului. Samsung a prezentat deja aceasta noua casca la un eveniment care a avut loc la Mobile World Congress in Barcelona.

Abia acum au inceput sa apara informatii cu privire la compania care a venit cu ideea urmaririi miscarilor ochilor. Ghicirea punctului in care se concentreaza cu privirea utilizatorul este un pas important pe care a reusit sa il faca noua tehnologie a celor de la Samsung. Folosind tehnologia VR, cei de la Samsung promit utilizatorilor ca vor avea ocazia sa controleze aplicatiile folosindu-se doar de privire. Miscarile mainilor si ale capului nu vor mai fi necesare, astfel ca utilizatorul va putea porni si inchide o aplicatie doar folosindu-se de privire.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.